Bedste i test elektrisk fluefanger der virker indendørs & udendørs

  • Hvilke typer fluefangere findes der?
  • Spiraler
  • Fluestrips til vindue
  • Elektrisk fluefanger
  • Hvorfor havner fluerne i hjemmet?
  • Der skal ikke meget til at tiltrække fluer
  • En insektfanger er et ekstra kort på hånden
  • Skarpe priser og hurtig leveringstid på insektfangere

Fluer er ikke velkomne i de fleste hjem. Fluer kan til tider være irriterende, især hvis man har en hel sværm af dem. Du kan heldigvis nemt slippe af med fluer ved at benytte en fluefanger. De er til stor gene, da de sætter sig på beboerne, på deres mad mv. Derfor er der også mange, der gerne vil have hjælp til at komme af med dem.

Det kan man gøre på mange måder, men ikke alle løsninger er lige effektive. Fx kan du lave dine egne hjemmelavede fluefælder.

Vil du være sikker på, at du får sat en effektiv fælde op, er det dog en god idé at købe én. Her er der dog også flere typer fælder at vælge mellem, hvilket du skal være opmærksom på.

Hvis du er i tvivl om, hvad du har af muligheder, er du kommet til rette sted. Det finder du nemlig både information om og et udvalg af herunder. Uanset hvad du leder efter, er vi sikker på, at du kan finde det på denne liste af de bedste fluefangere.

Hvilke typer fluefangere findes der?

Som angivet herover, så findes der flere forskellige typer fluefangere. Da det ikke er dem alle, der er lige effektive, er det vigtigt at være selektiv, når du vælger. Desuden er det også vigtigt at tage højde for, hvor du især er plaget af fluer. Der er nemlig nogle fluefangere, der egner sig bedre til nogle steder, end til andre.

Har du i sinde at købe en eller flere fluefangere, skal du derfor gøre op med, hvad der er det bedste for dig. Det kræver dog, at du ved, hvad du har af muligheder, og hvad der adskiller de forskellige muligheder. Det kan du heldigvis blive klogere på herunder.

Spiraler

Den klassiske fluefanger er de såkaldte spiraler. Det er en helt særlig type spiraler, der skal hænge ned fra loftet. De består af papir, der er formet som en spiral, som kan fange fluerne, fordi det klistrer. Når fluen har sat sig på papiret, kan du være helt sikker på, at det ikke er muligt for fluen at flyve væk derfra igen.

Fluestrips til vindue

Her er der tale om en særlig type strips, som du monterer på dit vindue. De er transparente, hvorfor du ikke ser, at de sidder der. Det bedste er dog, at fluerne heller ikke ser det. Derfor sætter de sig på, hvorefter de sidder fast. Efter kort tid omkommer de – dog uden, at der bliver gjort brug af gift eller deslige.

Elektrisk fluefanger

Du kan også vælge at købe en elektrisk fluefanger. De fungerer ved, at fluen får stød, når den rammer denne enhed. Fluen dør derfor på et splitsekund, og du skal derfor ikke være bekymret for, hvorvidt fluen lider før sin død. Den dør med det samme, hvilket også er ensbetydende med, at du hurtigt er af med fluerne.

Dette er ganske vist en mere omfattende løsning, end at sætte strips på vinduet. Derfor er det også en god idé, at du nøje overvejer, om du vil hænge en sådan enhed op. Hvis du oplever, at du har rigtig mange fluer i hjemmet, kan det dog være en idé, da en elektrisk fluefanger naturligvis er en yderst effektiv løsning.

Hvorfor havner fluerne i hjemmet?

Der findes flere typer fluer i Danmark. Det er ikke dem alle, der søger mod almindelige hjem. Det er primært den type flue, der hedder stuefluen, der gør det. Som navnet også antyder, er det nemlig en type flue, der er kendt for at leve i menneskers boliger. Det videnskabelige navn er ’Musca domestica’.

Det er latin, og betyder da også ’hjemlig flue’. Der er dog nogle typer af boliger, der er mere præget af fluer, end andre. Det er især folk, der bor tæt på et landbrug eller husdyrhold, der kan vise sig at være meget plaget af fluer. Det er der flere grunde til, men det handler dog især om, at de tiltrækkes af ådsler og ekskrementer.

Der skal ikke meget til at tiltrække fluer

Der er mange, der tror, at der skal noget helt ekstraordinært til at tiltrække fluer. Det er dog ikke tilfældet. I de fleste tilfælde skal der faktisk næsten intet til, for at tiltrække fluer. Faktisk kan det blot være i tilfælde af, at der er noget lidt for gammelt køkkenaffald eller overmoden/rådden frugt, der ligger i dit køkken.

His du har en kompostbunke i haven, skal du også være opmærksom på, at det er noget, der tiltrækker mange fluer. Du vil dog også kunne se, at din frugt er fordærvet, hvis du kan se, at fluer er begyndt at kredse om din skål eller kurv med frugt. Det tyder derfor på, at det er på tide, at du får smidt det gamle frugt ud.

Når frugt går ind i sin forrådnelsesproces, afgiver det en vis varme og en næringsrig væske. Det er en væske, der siver ud fra frugterne. Både varmen og væsken er som guf for fluer. Derfor er det også klart én af de ting, der er med til at tiltrække flest fluer til din bolig.

En insektfanger er et ekstra kort på hånden

Vi har nok alle prøvet at sidde og nyde et lækkert måltid, som pludselig bliver forstyrret af et eller flere insekter. Det er utroligt irriterende. Har du også prøvet at stå midt i madlavningen og bruge en masse energi på at undgå, at insekter sætter sig på det, du er ved at fremtrylle? Insekter kan med andre ord være til stor gene – derfor er det en gave at have en effektiv insektfanger. Den kan gøre frustrationerne mindre og medvirke til, at du lettere holder fokus på det, du er i gang med. Vi håber derfor, at der er en insektfanger, som du kan bruge her på siden. Så har du snart et ekstra kort på hånden i kampen mod insekterne.

Skarpe priser og hurtig leveringstid på insektfangere

Søger du en billig insektfanger, og vil du gerne have den snart? Så er du kommet til den rette forhandler. Kapraghar har prisgaranti, og derfor gør vi meget ud af at holde priserne nede. Kapraghar er stedet, når du ønsker at styrke kampen mod insekterne, uden at det skal koste kassen. Og hvis irritationen over insekterne er ved at blive alt for stor, vil du sikkert blive glad for vores hurtige leveringstid. Den hurtige leveringstid og de skarpe priser gælder selvfølgelig også for reservedele som lysstofrør til insektfangere. Bestil en effektiv insektfanger eller reservedel i dag – inden længe står du meget stærkere i kampen mod de irriterende insekter.

Hvad er dansk fluer?

dansk flue

De mest almindelige fluearter i danske hjem er stuefluen, den blå spyflue og bananfluen.
Stuefluen er den mest almindelige flue i hjemmet og en af de arter, der er mest udbredt i hele verden.
En enkelt flue kan lægge omkring 500 æg i sit korte liv. Desuden kan hunfluer befrugtes allerede 36 timer efter de har forvandlet sig fra larve til færdig flue. Med andre ord kan fluer formere sig eksponentielt under de rette betingelser.

Fluer og sygdomme?

Fluer kan lægge æg i frugt, kød eller ost, og overføre sygdomme og bakterier. Fluer betragtes som skadedyr, fordi de udgør en sundhedsrisiko og kan sprede sygdomme som Salmonella og E. coli.
Fluer er faktisk den mest almindelige årsag til madforgiftning ved udeservering.

Problemer med fluer i hjemmet?

Sådan ved du, om du er plaget af fluer i hjemmet:
Du bemærker fluer omkring skraldespanden og lignende
Du finder spor af ekskrementer i form af små sorte/mørke pletter i vindueskarmen, vinduer eller på vægge
Du finder larver, hvilket indebærer en stor risiko for, at dit hjem snart blive invaderet af fluer
Fluerne tiltrækkes af varme og lys, og sidder ofte i solbeskinnede vinduer eller på lune vægge og mure.

Bekæmpelse af fluer?

Fluespray: Bekæmpelsesmiddel mod fluelarver i fx stalde og hønsehuse. 
Fluestift: Efterlader usynlige streger, der effektivt bekæmper fluer. Velegnet til brug i vinduer eller køkken. 
Fluepapir: Fluepapir med klister og lokkemiddel, der tiltrækker og bekæmper fluer. Fx 
Fluefælde: Primært til udendørsbrug og velegnet til fx at beskytte terrassen mod generened fluer. Fx
Lysfælder: UV-lyset tiltrækker fluer, men er usynligt for mennesker.
Insektnet: Placeres i døre og vinduer, der effektivt holder fluerne væk.

Flere fakta om fluer?

Der findes over 100.000 forskellige fluearter i verden. Fluen tilhører den tovingede insektgruppe Diptera, som hentyder til at insektgruppen kun har et par vinger (di = to ptera = vinger). Insekter i denne gruppe har ét par vinger, hvilket adskiller dem fra andre insektgrupper. Insektgruppen afviger også fra andre arter ved at følehornene er kortere end hovedet.
Der er mange forskellige arter, fx er verdens største flue Gauromydas heros, som lever i Central- og Sydamerikas egnskove, hele 7 cm lang, mens verdens mindste flue Euryplatea nanaknihali kun er 0,4 mm – hvilket er lidt mindre end et saltkorn.
Fluen har to sammensatte øjne og et bevægeligt hoved. Fluen er oftest kraftigt bygget med en kort krop og sugende munddele (sugesnabel), som den bruger til at opsuge føde.
Fluen har en vigtig rolle som bestøver, og sandsynligvis var fluen blandt verdens første bestøvere, og dermed har den været med til at skabe fundamentet for verdens store økosystemer.